julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Beställ Kristet Centers lovsångsskiva här!

Klicka här för att beställa Livets Mening.
(Beställningsformulär öppnas i nytt fönster.)


livets_mening_big.jpg

Låtlista
1. Vi lyfter upp ditt namn Lyssna
2. Min själ lova Herren Lyssna
3. Livets mening Lyssna
4. Jesus för världen givit sitt liv Lyssna
5. Klippa du som brast för mig Lyssna
6. Värdig är du Gud Lyssna
7. Här Lyssna
8. Alltid prisa dig Lyssna
9. Herre över allt Lyssna
10. Gud var mig nära Lyssna
11. Pioneer Lyssna
12. Fullkomlig kärlek Lyssna
13. Ett ord Lyssna
14. Saliga visshet, Jesus är min Lyssna
15. Det är en ros utsprungen Lyssna

En unik skiva på många sätt
Livets mening är en skiva med härlig och trosstärkande lovsång från församlingen Kristet Center Örebro. Att tio av skivans sånger är skrivna av församlingsmedlemmar, och dessutom på svenska, innebär ett välkommet bidrag till det inte alltför stora utbudet av svensk församlingslovsång – detta är en skiva som har en plats att fylla. En CD-skiva som väcker hopp och inger tro, genom de sånger och arrangemang som har vuxit fram under församlingen Kristet Centers vandring.

Här finns alltifrån tempofyllda proklamationer till stillsammare kärleks- och tillbedjansånger. Nytt möter gammalt, och upplevelsen blir gränslös och tidlös lovprisning. Skivans titelspår Livets mening, som är både skriven och framförd av Hanna Gadd, är en mycket bra sammanfattning av vad skivan handlar om – upptäckandet av Guds nåd och den tacksägelse och glädje som föds efter mötet med Honom.

Fyra spår på skivan är nyarrangemang på klassiska hymner, däribland Det är en ros utsprungen och Lina Sandells välkända Jesus för världen givit sitt liv. Dessa gamla sångskatter får ny glans och texten ny skärpa när de framförs i ett modernt arrangemang, och de känns tillgängliggjorda för en ny generation.

Skivans blandning är kanske det som gör den så speciell. Här samsas bland annat Klippa du som brast för mig med nyskrivna lovsånger i en fantastisk samklang. Solosånger, duetter och trio, blandas med körsånger och församlingssånger, utan att det blir spretigt.

Livets mening spelades in på Kristet Center i Örebro och alla sånger framförs av församlingens sångare, musiker och kör. Körrarrangemangen är många och vackra och bidrar både till dynamik och till variation. Samtidigt präglas skivan av en väldig enkelhet och som lyssnare får man ett smakprov av gudstjänstlivet i en lokal församling. Skivans producent Andreas Junaeus, tillika ungdomspastor och musikansvarig, är lovsångsledare på flera av sångerna.

Kort sagt är Livets mening en timme av innerlig, härlig och inspirerande lovsång.


Publicerad: 2010-09-14