KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Augustifestival med sensommarvärme

augustifestivalen2010-1.jpg

2010 års Augustifestival är till ända. Det har varit fullspäckade dagar med kubb, ansiktsmålning, Buskulmöten, bullar, gemenskapskvällar, smyckestillverkning, och mycket, mycket mer.

Den årliga Augustifestivalen är en del i det arbete som församlingen driver i syfte att betjäna staden, och platsen för detta var Örebros färggladaste stadsdel - Vivalla.
- Gud har talat till oss om att vara i Vivalla, det är på det ordet vi går ut, förklarade ungdomspastor Andreas Junaeus, en av de ansvariga ledarna under veckan.

Varje dag startades upp med bön, lovsång och förberedelser för de cirka 40 församlingsmedlemmarna i olika åldrar som anmält sig att arbeta under veckan. Sedan skulle clownerna målas, kaffet kokas och draman övas in innan en karavan utav bilar och cyklar drog iväg mot Vivalla. Klockan 11 började sedan aktiviteterna på gårdarna och grusplanen.

Ansiktsmålning, smyckestillverkning och sport var något av det som fanns att göra för de drygt 150 barn som varje dag deltog. Totalt har mer än 800 bullar delats ut i veckan, och när det var dags för fika fanns det också kaffe för de föräldrar som följde med sina barn.

Rolf Östlund var clown på en av gårdarna under veckan och trivdes minst lika bra som barn och föräldrar.
- Det har varit en härlig och trivsam atmosfär som jag tror alla har känt av, sa han på söndagens gudstjänst som också innehöll ett "eko" från Augustifestivalen.

Klockan tre på dagarna var det Buskulmöte i Vivalla centrum. Här fick barnen möta reportern Vivalla Wilma och hennes kompis Conny. Även Post-Pär fanns med och tillsammans tog de upp ett nytt tema som på ett augustifestivalen2010-2.jpgkreativt sätt vändes och vreds på. Sanning, hjärtat och mod var några av temana under veckan. Buskulmötet innehöll sedan mycket sång, dans och tävling. Efteråt fanns det återigen möjlighet att bli ansiktsmålad, och kön ringlade lång varje dag.

Torsdag och fredag var det gemenskapskvällar. Många slöt upp och snart var den stora gräsytan fylld med pågående kubbmatcher, fotbollstrixande barn och överfulla picknickfiltar. Trevlig gemenskap, kulturutbyte och många glada skratt stod på menyn, som också toppades med solsken och en härlig sensommarvärme. Festivalen avslutades sedan på lördagskvällen med ett vittnesbördsmöte i Kulturarenan.

Publicerad: 2010-08-16
Text: Anna Karlsson
Foto: Andreas Junaeus