KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Buskuldagar i Vivalla

100708
Den 7 till 10 juli var det Buskuldagar i Vivalla. Det är tredje året som detta anordnas, och Buskul, som börjar bli ett välkänt namn i Vivalla, drar alltid mycket barn.

– Vi är här för att betjäna vår stad, förklarar Johanna Karlsson, ansvarig för arbetet med Buskul.
Hon uppmuntrar de 14 medarbetare som samlats i församlingens lokaler på onsdagsförmiddagen, Buskuldagarnas första dag. För medarbetarna börjar varje Buskuldag med bön och lovsång innan allt det praktiska drar igång. Sedan ska tipspromenad skrivas, bullar tinas, kaffe kokas och bollar packas. Sedan bär det av mot Vivalla.

100708Klockan 13:00 står barnen och väntar på grusplanen utanför Vivallaskolan, många känner till Buskul nu, och flera av ledarna kan namnen på de barn som kommit dit. Sedan är valmöjligheterna många. En kubbmatch, tipspromenad, basket, pärla armband, brännboll och rita. Föräldrarna kan få sig en kopp kaffe och en god pratstund när barnen bjuds på bullar och saft.
– Vi predikar inte för barnen, förklarar Johanna, men vi vet att våra liv och den trofasthet vi visar genom att komma tillbaka om och om igen är ett vittnesbörd. Sen kan vi få samtal med föräldrarna, om de ställer frågor.

När kubbspelet plockas ihop och tipspromenadens vinnare utses börjar den första Buskuldagen i Vivalla gå mot sitt slut. Barnen frågar om vi kommer igen imorgon, när vi kommer, och hur många dagar vi kommer att vara här. Glädjen över beskedet om att vi återkommer går inte att ta miste på i barnens ögon, tacksamma över att Buskul är i Vivalla för att stanna.

100708

Publicerad: 2010-07-09
Text: Anna Karlsson
Foto: Anna Karlsson