KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Konfirmationsgudstjänst

100620
Den 20 juni talade Andreas Junaeus till såväl konfirmander som andra besökare om att leva ett liv i tro. Konfirmanderna fick ta emot diplom och gjorde också en bejublad insats i ett framträdande av sången Så länge jag lever.

Under våren har det pågått konfirmationsundervisning på Kristet Center och söndagen den 20 juni var det final och konfirmationsgudtsjänst. Konfirmanderna, som veckan innan varit på konfirmationsläger, sjöng sången Så länge jag lever och läste den apostoliska trosbekännelsen tillsammans. Efter det fick de motta ett diplom och en gåva från församlingen.

– Det är en stor skillnad mellan att leva i verklig efterföljelse av Jesus och bara ha ett försanthållande, sa Andreas Junaeus i inledningen av sin konfirmationspredikan.

100620

Han gav både konfirmander och övriga besökare en bild av tron som en muskel. Något som växer och utvecklas ju mer det används, och ansträngs.

– Precis som med muskler så har alla förutsättningar att utveckla livet i tro. Ett sätt att växa är att kliva in i ansvar, och där kan både familjen och församlingen få vara riktiga växthus för dig, sa Andreas Junaeus.

Han talade också om vikten av att agera på Guds ord och att förvalta den tro som redan blivit given.
– Jesus sa ”kom”, men Petrus var själv tvungen att kliva ur båten. Man kan säga att tron sitter i benen. Vi behöver agera i tro på det som Gud säger.

Efter gudstjänsten bjöds konfirmanderna och deras familjer på kaffe och tårta och även övriga gudstjänstbesökare dröjde kvar för att dela gemenskapen i cafeterian.

Publicerad: 2010-06-20
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström