julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Kraft att bli ett vittne

Dukat

”Dukat bord" den 14 april gästas av Hans Weichbrodt. Utifrån några versar i Apostlagärningarnas första kapitel talade han om den helige Ande och vad det innebär att vara ett vittne.

– Bland det sista Jesus säger innan han lämnar jorden är att den helige Ande ska komma och ge kraft till att bli vittnen. När vi hör en sådan sak är det lätt gjort att vi diskvalificerar oss själva, sa Hans Weichbrodt.

Weichbrodt beskrev målande den kamp som pågår i varje troende mellan den gamla och den nya människan och hur vi kan välja att ta till oss bibelns budskap genom vår nya människa.
– Man kan inte påstå att någon av apostlarna var särskilt lyckade, och när vi ser deras felsteg och misstag kan det vara en uppmuntran. Vi är, liksom dem var, svaga, och i behov av den helige Ande. Mänskligt sett är det inte mycket med oss men du och jag är Guds ”a-plan” för Sverige i dag.

– Vi har många stereotypa bilder av vad det är att vara ett vittne men det bästa vittnesbördet du kan ge är hur du lever ditt liv, sa Weichbrodt.
Han talade också om vikten av den helige Andes vishet i relationer och situationer.
– Jesus var oerhört lyhörd och genuint intresserad av människor, han sa alltid adekvata saker för han förstod vilken plats just den människan befann sig på. Också vi behöver vishet att se om människor har sina hjärtans dörrar stängda, på glänt eller helt öppna.

Publicerad: 2010-04-15
Text: Lina Hagström
Foto: Teresia von Malortie