julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Utmaningar blir till möjligheter

Israelmöte-100315-Ulf,

”Israels utmaningar idag” var temat för måndagskvällen då församlingen besöktes av representanter från Tel Hai Academic College, barnbyn Neve Michael och förenade Israelinsamlingen – Keren Heysod. Kvällen fylldes med sång och musik, spännande rapporter och en insamling till det fortsatta arbetet.

Efter ett medley av israeliska sånger gavs ordet till Hava Levene som arbetar i Neve Michael. Hon delade med sig av några exempel från barnbyn och förklarade att trots mångas tragiska bakgrund så finns det gott om glädjande berättelser.
- Barnen som bor hos oss har gått igenom fruktansvärda saker, men vi försöker uppmuntra det goda som vi vet finns i alla och vi ser mycket positivt komma ut ur deras liv, berättade Levene och fortsatte att räkna upp framgångsrika företagare, akademiker och politiker som alla växt upp i Neve Michael.

Israelmöte-100315-Flaggor Amnon Leshem tog sedan vid och inledde med att citera vad hans pappa en gång lärt honom: Gud hjälper den som hjälper sig själv. Han förklarade att syftet med att Tel Hai ligger i nordligaste Israel och inte i någon av storstäderna är att de vill vara med och bygga upp och stärka norra Galiléen. Utöver ordinarie utbildningar har skolan också ett stort center för studenter med inlärningssvårigheter. Resultaten är mycket goda, av de studenter som examineras kommer generellt de högsta betygen från personer med inlärningssvårigheter.
- Vem har bett oss att göra det här? Ingen. Gud hjälper dem som hjälper sig själva, det är vad vi på Tel Hai gör, fastslog Leshem.
- Utmaningarna blir till möjligheter, en chans att bygga upp landet.

Avslutningsvis talade Ulf Cahn från Förenade Israelinsamlingen om utmaningarna som inte bara finns i Israel idag, utan också för judar i Sverige och i övriga världen. Men tonen var hoppingivande.
- Israel är mitt land och det kommer att fortsätta att vara så, Jerusalem är vår huvudstad och kommer så förbli. Israel är inte bara en välsignelse för alla judar, det är en välsignelse för hela världen, avslutade Cahn.

För mer information om Förenade Israelinsamlingen – Keren Heysod, Neve Michael och Tel Hai, besök fliken Israel.

Israelmöte-100315-Musik

Publicerad: 2010-03-17
Text: Anna Karlsson
Foto: Teresia von Malortie