julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Smärta som föder liv

Per-Johan

Per-Johan Stenstrand, pastor i LifeCenter i Västerås, gästade under onsdagskvällen den 17 februari årets andra Dukat bord. Kärnan i förkunnelsen var att låta motgång och smärta föra oss närmare Gud i stället för att sänka oss.

- Ditt liv är vad ditt liv är baserat på vilka beslut du fattar innan du hamnar i en problematisk situation. Så inledde Per-Johan Stenstrand kvällen och delade samtidigt med sig av en spännande upplevelse från en björnjakt i Alaska där han först fått höra citatet.

Med utgångspunkt från Psalm 115 där psalmisten proklamerar att "Vår Gud gör vad han vill" förklarade han att vi väljer vad som händer med oss när vi går igenom smärta, lidande och motstånd.
- Gud vill förvandla oss, men många är rädda att konfrontera det man ser i sitt eget liv och ta itu med det lidande man lever under, konstaterade Stenstrand.
- Gud känner din smärta, han bryr sig om, men han vill inte att du stannar där!

I stället för att smärtan resulterar i en bitterhet kan den kopplas till liv, och då blir smärtan värt något.
- Varför vill man ha fler barn när man vet vilken oerhörd smärta en förlossning innebär? Man kopplar smärtan till det liv den föder fram!

Avslutningsvis gav han fyra områden där det är viktigt att bryta igenom på för att vara över och inte under lidande. 1) Gör upp med det som stjäl fokus, 2) Låt inte oro och bekymmer ta över, mata dig med det som lyfter, 3) Du kan inte tjäna både Gud och mammon, låt Gud få hela hjärtat, 4) Övervinn motgångar!

Per-Johan

Publicerad: 2010-02-18
Text: Anna Karlsson
Foto: Teresia von Malortie