KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Hoppet i Jesus Kristus

Andreas

Den tredje februari gjorde Andreas Nielsen från Hillsong Stockholm ett efterlängtat återbesök i församlingen. Kvällen kretsade kring det lilla men mycket betydelsefulla ordet ”hopp”.

Nielsen inledde mötet med att läsa ett stycke ur Lukasevangeliets tjugofjärde kapitel om Emmausvandrarna och utgick sedan från denna berättelse i resten av sin förkunnelse.

– När hopplöshet slår in, fortsätt göra det Gud sa sist. Det är när vi går vidare som Gud kan leda oss, sa Nielsen, och visade på hur de två lärjungarna i sin sorg och förvirring i alla fall gjorde något konstruktivt genom att börja gå.
– Vi kan vara upptagna av misstag eller jobbiga situationer så att vi inte är mottagliga för Guds hopp och lösningar, så pass att vi inte heller ser att Jesus själv sluter upp vid vår sida, sa han vidare.

Nielsen förklarade hur Gud arbetar för att föra tillbaka hopp in i människors liv, och en av principerna är att han alltid för oss tillbaka till sitt eget ord.
– Jesus tog Kleopas och hans vän tillbaka till skriften, påminde dem om vad som var sagt. I Guds ord finns alltid planritningen för nästa steg och det gäller även för oss, förkunnade Nielsen.

Nielsen läste också Hebrèerbrevet 6:18-19 där det står om hoppet som ett själens ankare.
– Om vi låter den helige Ande föra oss in i skriften blir vi ankrade i hoppet som finns i Jesus Kristus. Då kan vi möta livets alla säsonger.

Publicerad: 2010-02-05
Text: Lina Hagström
Foto: Teresia von Malortie