julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

En dag på Buskul

Klockan är 12.00 och barnen släntrar in en efter en. I dörren får alla var sin fikabiljett. Tjejerna tar plats på den högra sidan, och killarna på den vänstra. Buskul-teamet river igång en sång och snart ekar barnens sångsvar. Var är killarna? HÄR ÄR KILLARNA! Var är tjejerna? HÄR ÄR TJEJERNA! Vi har hamnat på årets första Buskul i Vivalla.

Buskul

Vana deltagare fixar rörelserna med en gång medan de nya härmar så gott de kan. När alla hälsats välkomna och reglerna blivit uppfräschade är det dagens tema som står i fokus. Stora färgglada bokstäver pryder väggen och i dag bildar de ordet respekt.
- Vad är respekt för något?
Det är Johanna Karlsson som ställer frågan och barnen funderar koncentrerat. Johanna berättar att respekt handlar om att behandla andra människor på ett bra sätt, och att alla människor förtjänar respekt.
- Man kan säga att alla människor är som pusselbitar alla är olika och alla behövs.

Buskul startades hösten 2007 och är ett av många uttryck för församlingens vision. Johanna Karlsson som leder arbetet ser fram emot att utveckla det ännu mer, gärna med en permanent plats att vara på. I nuläget dekoreras och möbleras Vivallaskolans matsal om till barnmöteslokal en gång i månaden.

Buskulmötet fortsätter med ett drama och barnen får följa några grundskoleelever som stött ut klasskompisen Ivan. Det hela slutar bra och både eleverna i dramat och barnen på Buskul får upptäcka vilken skillnad det är att behandla kompisar med respekt i stället för med respektlöshet. Johanna pratar lite mer och ger också barnen möjlighet att dela några tankar och svara på frågor om dagens tema.

Buskul

Varje Buskul bygger på ett särskilt tema och det löper som en röd tråd genom alla inslag. I regel är temat på något sätt kopplat till karaktär, Guds karaktär eller karaktärsdrag som är positiva att utveckla som människa.
- Vad vi vill med Buskul är att förmedla en positiv och rätt bild av Gud. Vi vill också vara med och bygga in karaktär i barnen, förbereda dem för livet, berättar Johanna.

När sista tävlingen,- flytta-klädnypor-med-munnenfrån-en-lina-till-en-annan, dramatiskt avgjorts står det 100116-4-stå klart för alla att tjejsidan är dagens segrare, och alla tjejer vet vad det betyder. Första plats i fikakön! En sista sång tas upp och alla barn klämmer i ordentligt, särskilt killarna, som in i det sista hoppas på att skrapa ihop en bonuspoäng. Men ställningen står fast och tjejerna tågar ut i triumf och får sin saft och bulle först av alla.

Några föräldrar som följt med barnen bjuds på kaffe till bullen och både föräldrar och barn sitter kvar och pratar med Buskul-ledarna. För dem som fortfarande har energi kvar efter Buskulmötet finns en stor pappersrulle utbredd på golvet, och massor av pennor och kritor. Det blir många vackra alster, självporträtt och autografer, och alla har riktigt kul, riktigt buskul.

Publicerad: 2010-02-04
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström