julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

48 procent till mission

När 2009 kommit till ända kunde man konstatera att församlingens givande till mission nått nya höjder. Totalt sett har 48% av årets insamlade medel gått till mission, alltså cirka tre miljoner kronor.

- Vi har som församling en målsättning att nå upp till 50% varje år, säger Per Åke Eliasson, som gläder sig över siffrorna.

Församlingens missionsarbete växer årligen, inte minst genom Barnhjälp Soluppgång som nu hjälper fler än femhundra barn med framför allt utbildning, mat och hälsovård, men också hjälp till bostäder. Ytterligare cirka 2 000 personer betjänas med mat och medicin genom fadderprogrammet.

- I år startar vi också upp ett arbete i Uganda som innebär hjälp till självhjälp. Vi satsar på att ge familjer höns och getter så att de kan få ägg, kycklingar och mjölk som de själva kan livnära sig på och även sälja för att få en inkomst, berättar Per-Åke.

Församlingen utvecklar framöver också sitt arbete i Israel där man är engagerade i barnbyn Neve Michael och ett college i norra delen av landet som heter Tel Hai. Tel Hais specialitet är att hjälpa elever med inlärningssvårigheter och de är världsledande inom detta område.

Utöver församlingens eget missionsarbete har flera extrainsamlingar under året gjorts till förmån för behövande i katastrofdrabbade regioner.

Publicerad: 2010-01-22
Text: Lina Hagström
Foto: