julkonsert-topbnr_2.jpg

Julkonsert_bnr_biljetter_kc.jpgKCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Sven Nilsson firade 80 år

Sven

Efter gudstjänsten bjöds det på tårta och kaffe i församlingens cafeteria, men redan under gudstjänsten passade Per-Åke Eliasson på att tjuvstarta firandet av Sven Nilsson med ett tal till jubilaren.
- Vi har arbetat nära varandra i 15 år och känt varandra i 30 år, och vi har sett alla sidor hos varandra, inledde Eliasson.
Per-Åke nämnde sedan fyra saker han framförallt tänker på när han tänker på Sven.

1. Jag känner inte till någon som haft förmågan att bära med sig barnet i livet som du har. Och det menar jag inte på ett barnsligt sätt, utan du är godtrogen, nyfiken, läraktig och du har barnets oförstörda glädje.
2. Du har en sällsynt bredd. Du är intellektuell och praktiskt lagd. Du är konstnärlig och tekniskt intresserad - och du nöjer dig inte med mindre än att du blir duktig på det du gör.
3. Du är totalt prestigelös och helt utan egna ambitioner.
4. Du är en sådan stor gåva till så många. Till Solweig och din familj, till Hedvig och mig, till församlingen och till svensk kristenhet.
Under firandet efter gudstjänsten vittnade många om vad Sven betytt för dem i deras liv.

Till sist tog jubilaren själv till orda och uttryckte stor tacksamhet för dagen, "som blir ett underbart minne".
- Jag vill tacka Solweig och min familj för det liv vi delat. Det har ibland varit en obekväm vandring jag tagit er på, men jag har aldrig mött motstånd från er. Det har gett oss frimodighet att fortsätta gå.
- Vi bygger inte på vårt eget, och därför behöver vi inte försvara eller för den delen få äran för det vi gör. Det är ett underbart sätt att leva på, avslutade Sven Nilsson.

Sven

Sven

Publicerad: 2009-10-30
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström