KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Festival på missionsfältet

Augustifestival

”Gå ut i hela världen…”, dessa ord, i form av stora svarta bokstäver, pryder entrén i Kristet Centers lokaler. Orden är tagna från Mark. 16:15 där Jesus ger missionsbefallningen till sina lärjungar. Men kanske behöver man inte gå särskilt långt för att komma ut till ”hela världen”? I Vivalla är nämligen över 60 länder representerade, och där har församlingen återigen arrangerat Augustifestivalen!

Andra veckan i augusti pågick Augustifestivalen där cirka 60-70 församlingsmedlemmar var ute på ”missionsfältet” i Vivalla. Vivalla är en stadsdel i Örebro som av många betraktas som ett problemområde, det bor ca 6000 personer där och nästan hälften av dem är människor med utländsk bakgrund. Församlingen har som en del i det utåtriktade arbetet valt att betjäna Vivalla och arbeta där, främst med barnen.

Mycket aktiviteter
Augustifestivalen inleddes med en upptaktskväll på måndagen och avslutades med vittnesbördsmöte på lördagskvällen i Vivallas Kulturarena. Varje morgon samlades festivaldeltagarna för lovsång, bön och förberedelse inför dagen. Fullt rustade och redo gav de sig sedan iväg för att spela fotboll, tillverka armband, ansiktsmåla eller spela kubb.

Cirka 200 barn befann sig sammanlagt varje dag på någon av de tre gårdarna eller på grusplanen vid Vivallaskolan. Även många föräldrar kom och fick sig en god kopp kaffe och bulle.

Barnmöte på Vivalla centrum
Klockan tre varje dag smyckades scenen i Vivalla Centrum och buskulmötet drog igång. Varje dag hade ett särskilt tema som genom illustrationer, dockteater, drama och sång förklarade för barnen att de kan lyckas, är älskade eller att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad.

På onsdagskvällen hade man bjudit in till grillkväll. 250 biljetter hade delats ut och borden fylldes snabbt med vuxna och barn i alla åldrar och hudfärger. Utöver gemenskap och god mat bjöds det även på sång, tävlingar och lotteri.

Man bjöd även in till en kulturutbytarkväll som på fredagskvällen fyllde hela Kulturarenan på Vivallaskolan. Bidrag från alla världens hörn både hördes och syntes, med allt från beat-box till syriansk dans.

Vittnesbördsmöte presenterade Jesus
Festivalen avslutades med Vittnesbördskvällen där församlingen genom dans, personliga vittnesbörd, drama och sång fick presentera evangeliet om Jesus. Efteråt bjöds det självklart på bullar och de som varit där fick en chans att samtala med de som gett sitt vittnesbörd från scenen.

Många av de som varit med under veckan vittnar om hur Augustifestivalen fått betyda mycket, inte bara för Vivalla utan också för dem personligen. Samlingarna på morgnarna i kombination med utmaningen ”på fältet” har satt många avtryck, såväl i Vivalla som i församlingsmedlemmarnas hjärtan.

Augustifestival

Publicerad: 2009-10-13
Text: Anna Karlsson
Foto: Johan Hagström