KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Grattis Per-Åke Eliasson, 60 år

pastor

I söndags fyllde Kristet Centers pastor Per-Åke Eliasson 60 år. Det uppmärksammades på ett församlingsmöte och med ett stort firande lördagen efter.

Efter grattissången på församlingsmötet tog Sven Nilsson mikrofonen och höll ett tal till jubilaren Per-Åke Eliasson, pastor för Kristet Center.
- Du gillar ju att det du säger är i linje med Guds ord, så jag tar efter det, inledde Nilsson, och läste sedan från Första Korintierbrevets tredje kapitel.

"Vad är Apollos? Vad är Paulus? Tjänare som har fört er till tro, var och en med den gåva han fått av Herren. Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten. Varken den som planterar eller den som vattnar betyder något, bara Gud, han som ger växten. Den som planterar och den som vattnar är ett, men var och en skall få lön efter sitt arbete."

- Du är paulinsk i ditt ledarskap i församlingen, fortsatte Sven Nilsson sitt tal till Per-Åke Eliasson. Du har likt Paulus en kallelsemedvetenhet som ger dig frimodighet.

Ordet som Gud gav till församlingen för år 2009 handlade om att bygga, något som karaktäriserat arbetet under året.

- Genom åren har jag lärt känna dig som en byggare, sa Sven Nilsson. En som kollar på ritningen och sedan kommer med måttstocken och korrigerar och ser till att planen hålls.

Nilsson uttryckte sedan uppskattning för pastorns uthållighet.

- Jag gratulerar de ungdomar som får växa upp i den här församlingen, för du representerar ett ledarskap de inte behöver bli besvikna på. Du har en bestämdhet och pålitlighet som ungdomar behöver.

Per-Åke tackade för Svens "förpliktigande ord" och sa att de stämde överens med det vittnesbörd han bär i sitt hjärta för sitt ledarskap.

- Jag vill bygga för framtiden, sa Eliasson. Vår vision säger, "Jubla, du ofruktsamma, för du ska få många barn", och talar om vår avkomma, som ska få se skörden av vårt arbete.

På lördagen deltog många gäster i firandet, som bland annat innehöll en två timmar lång konsert. Under konserten togs ett offer upp till barnhemmet Neve Michael, gåvan blev över 55 000 kronor.

Publicerad: 2009-10-13
Text: Linus Hugosson
Foto: Johan Hagström