KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Pionjär för livet

Intervju

Tio elever har under det senaste året gått på ”Impact Pionjärskola”, en nystartad bibelskola som bygger på undervisning och träning mitt i en lokal församling. Micael Lundin, missionsansvarig på Kristet Center Örebro, säger att syftet med skolan är att resa upp en ny pionjäranda och att utrusta unga människor till att bryta mark för Guds rike i Sverige.

Enligt Lundin finns det statistik som visar att den sista gudstjänsten i Sverige firas om 30 år om inte utvecklingen vänder.
– Men vi tror att det är dags för Gud att få gripa tag i en ny generation som kan vara med och vända de negativa trenderna i vårt land, säger han.

Oskar Gerdin, Linnéa Mogren och Sofia Kihlberg är tre av eleverna på Impact Pionjärskola och de har varit utposterade i Örebro, Vetlanda och Ödeshög under året som gått. Under påsken träffades alla teamen för en undervisningsvecka i Örebro. Detta var en av de fyra gemensamma undervisningsträffarna som ingår i bibelskoleåret. För övrigt pågår bibelskolan alltså på olika platser i landet där lokala församlingar tar ansvar för det team som placerats ut.
– I den gråa vardagen kan man inte leva på enbart inspiration, man behöver Gud i allt man gör. Därför har det betytt så mycket att jobba med och se på ledare och pastorer som lever som de lär veckans alla dagar, berättar Oskar Gedin som under året har haft sin bas i Örebro.
– Jag har fått en stadig grund att stå på för resten av livet det här året, berättar Linnéa Mogren som jobbat i sin hemförsamling i Vetlanda. Jag har varit frälst i några år, men att verkligen gå framåt med Gud är en annan sak, och det har jag fått göra i år.
Sofia Kihlberg instämmer.
– Det går att omsätta det man lär sig på en gång när undervisning varvas med praktik och coachning på ett sådant unikt sätt som i Pionjärskolan.

Göran Rubensson är pastor i församlingen Ordet i Ödeshög och har under året fungerat som hennes mentor. Han menar att en av förutsättningarna för genombrott i Sverige är att människor börjar ge av sin tid in i församlingsarbete.
– Det finns en klar brist på arbetare om man ser ut över församlingar idag och just därför behövs Impact Pionjärskola, säger han.

Pastor Patrik Olofsson i Vetlanda Bibelcenter är inne på samma linje.
– Jag tror faktiskt att Pionjärskolan kan få bli en räddning för många församlingar. Mentaliteten av tjänande som finns över skolan blir en hjälp och en utmaning för en hel församling att komma ut i precis samma sak. Vår församling har fått ny energi det här året, berättar han.
– Vi ser ett bibelskoleår i Impact Pionjärskola som något av en andlig värnplikt, en möjlighet för unga människor att tränas och utrustas till att bli just pionjärer, banbrytare och arbetare, säger Micael Lundin med tacksamhet för skolåret som gått och stor förväntan inför det som kommer.

Publicerad: 2009-10-13
Text: Lina Hagström
Foto: Johan Hagström