KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgDenna Vecka

Onsdag 19:00
Guds ord räcker!
Anders Gerdmar
Webb-tv

Fredag 19:00
Ungdomsmöte
Samuel Huss

Söndag 10:00
Gudstjänst
Samuel Huss & ungdomarna
Webb-tv
Promiseland
Byggoffer

Söndag 18:00
Nattvardsgudstjänst

För mer info se
Kalendern

Kommande-handelser.jpg   Facebook-mindre.png Instagram-mindre.png

 

 

Israels ambassadör besökte Kristet Center

ambassadör

Israels ambassadör Benny Dagan besökte i början av maj församlingen Kristet Center i Örebro. Både ambassadören och Israels handelsattaché Joseph Akerman var inbjudna till Kristet Centers firande av den moderna staten Israels 61-årsdag.

Efter en intensiv dag med flera industribesök och lunch i kyrkan, deltog ambassadören i ett offentligt möte under temat ”Israel – 61 år av pionjärarbete” i kyrkans lokaler på kvällen.

– En sådan här kväll vill vi fira vår nations självständighet, men vi vill också bli stärkta av våra vänner och ge styrka åt dem, sade ambassadör Dagan inför mötet.

– Det är också viktigt för oss att få säga tack till människor som stöder oss, inte minst efter operationen i Gaza.

Under sitt anförande på kvällen tog Dagan upp aktuella Israelfrågor som FN-konferensen om rasism i Geneve, hotet från Iran och givetvis situationen i Gaza.

– Vi känner oss som en stark nation, och vi kommer att segra – med hjälp av ert stöd, sade Dagan till församlingen. Vi vet att ni är med oss inte bara på festdagar, utan också i svåra tider.

Kristet Centers pastor Per-Åke Eliasson förklarade att kvällen, som innehöll mycket sång och musik framfört av församlingens kör och musiker, handlade om att högtidlighålla att nationen Israel funnits i 61 år, samtidigt som man ville ge ”en motvikt till den alltför ensidiga och negativa bild som förmedlas av Israel – inte minst via svensk media”.

– Israel tjänar som ett ljus för nationerna när det gäller moral, etik och humanitet, sade Eliasson.

– Det är inte ett perfekt land – men förmodligen bäst i klassen.

Övriga talare under kvällen innefattade riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson (m), som är ordförande för den Parlamentariska vänskapsföreningen Sverige-Israel, Ulf Cahn och J. Gunnar Olson, grundare av ICCC.

Bland de drygt 300 åhörarna satt bland andra Örebros landshövding Rose-Marie Frebran och Örebro kommunfullmäktiges ordförande Lars O. Molin.

– Jag är mycket glad och tacksam för både dagen och kvällen, summerar Per-Åke Eliasson. Det blev en festkväll och vi fick fokus på rätt ställe – Israels utsatthet, men också vilken välsignelse denna nation är för hela världen.

Publicerad: 2009-10-13
Text: Linus Hugosson
Foto: Linus Hugosson / Johan Hagström