Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpgMission


 

 

Mission


Bibel


Kristet Center Örebro vill leva med ett starkt och expanderande missionsarbete och vara bärare av det missionsarv som finns i Örebro, inte minst från John Ongmans tjänst. I dag arbetar vi framförallt i Afrika, Europa och Mellanöstern och vårt arbete innefattar bibelskolor, pastors- och ledarträning samt församlingsplanteringar.

Vi vill också väcka upp ett medvetande och engagemang för mission genom undervisning och genom att anordna teamresor. Undervisning om mission gör att Gud kan röra vid våra hjärtan och teamresor ger möjlighet till egna erfarenheter av mission.

Även Pionjärskolan är uttryck för vårt missionsarbete och församlingen lever också med mission i ett socialt perspektiv. Genom vårt arbete Barnhjälp Soluppgång får många hundratals barn och ungdomar en möjlighet till överlevnad och utbildning för att längre fram i livet kunna ta ansvar för sig själva, sin familj och sin nations framtid. Dessutom finns vi med och ekonomiskt stödjer hjälpinsatser på många olika platser över världen. Vi är även starkt involverade i arbete genom barnbyn Neve Micahel i Israel. Ekonomiskt är vårt mål att 50 % av alla insamlade medel skall gå till mission.

180504-Missionskonferens-1.jpg

Tid för nya missionärer i Sverige

Den 4-6 maj i år, hölls församlingens första Missionskonferens, med temat en Ung generation i mission. Inbjudna talare för helgen var Marcus och Hanna Bloom, grundare för Good News to All People, och Peter Paulsson, grundare av Open Doors i Sverige.

Läs mer
150619-MNE-1.jpg

Böneresa till Montenegro

19-24 juni gjorde ett team från Kristet Center Örebro en böneresa till Montenegro. Här kan du läsa en reseberättelse av Viktor Gerdin. Se också en intervju med Ellinor Nillsson.

Läs mer

Kenyaresa 2014

Läs mer
MamaObeds-bygge-1.jpg

Bygget av Mama Obeds barnhem påbörjat

När Thomas Muthee gästade Kristet Center Örebro i slutet av oktober togs ett offer upp till ett barnhem i Kenya. Också julkonserternas intäkter gick till Mama Obeds Children Home. Pengar som nu bokstavligen sås ner i marken när grunden för nya barnhemsbyggnader gjuts.

Läs mer

Video: Kort från internationella mötetLördagen den 18 januari hölls det första internationella mötet på persiska. Micael Lundin, missionsansvarig i församlingen Kristet Center Örebro, berättar.

Läs mer

Micael Lundin hälsar från Uganda

Läs mer

Hallå där, Micael Lundin...

...du reser till Uganda den 19 januari. Vad ska du göra där?

Läs mer

Äldre nyheter


2011

2010