KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpg 

 

Följ med till Israel

jerusalem.jpg
Foto: stock.xchng

Församlingen Kristet Center har sedan några år tillbaka en årlig resa till Israel för att föra Israel närmare dig och dig närmare Israel.

Israel och det judiska folket ligger oss mycket varmt om hjärtat och det är en glädje att kunna erbjuda människor en möjlighet att själva få möta landet och folket och på så vis få in det i sina hjärtan och liv ännu mer.

Israel är på många sätt en nation full av pionjärer inom många olika områden och mycket av det vill vi spegla på våra resor. Vi vill vara ett komplement till andra resor och därför är upplägget något annorlunda. Vi vill ge människor en möjlighet att träffa dagens Israeler med alla de utmaningar de lever med och därför besöker vi de platser/projekt vi själva är involverade i (Tel Hai Academic College och Neve Michael) samt flera andra projekt som Keren Hayesod i Israel öppnar upp för oss. Det är oerhört värdefullt att få ta del av den pionjäranda israelerna lever med på daglig basis och detta är också något vi behöver mycket av i Sverige, säger församlingens pastor Per-Åke Eliasson.

Vi besöker naturligtvis även de bibliska nyckelplatserna vid Galileiska sjön där vi bland annat stannar till vid Saligprisningarnas berg, Kapernaum, samt stranden där Jesus efter sin uppståndelse upprättar Petrus. I Jerusalem besöker vi bl.a Oljeberget, Getsemane och går Via Dolorosa. Vi gör också en resa till Massada och Döda Havet med dopp för den som önskar.

I Jerusalem besöker vi naturligtvis också Västra Muren och Yad Vashem som har en självklar plats i programmet eftersom vi alla behöver bli påminda om det judiska folkets historia under andra världskriget så att något liknande aldrig mer upprepas. För att knyta an till det moderna Israels historia besöker vi Independence Hall och Ben Gurions hem under den tid vi är i Tel Aviv.