Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpg 

 

Tel Hai

Genom samarbete med Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod stöttar församlingen Tel Hai Academic College vid Kiryat Shmona, Israel. Samarbetet har fördjupats under årens lopp och Tel Hai besöks under den årliga resan till Israel. Representanter från Tel Hai AC brukar också besöka församlingen.

Tel Hai AC är beläget i norra Israel med bara ett hundratal meter till Libanons och Syriens gränser. Läget är strategiskt och en av collegets primära uppgifter är att stärka norra Galiléen.

Tel Hai AC är världsledande inom utbildning för studenter med inlärningssvårigheter. 15% av collegets 4000 studenter har olika former av inlärningssvårigheter och för många är studietiden vid Tel Hai AC första gången de får verklig hjälp. Och resultaten är mycket goda. Tel Hai AC har även en relativt lång och erkänd historia som utbildningscentrum för olika former av konsthantverk. Deras konststudenter har stor framgång och väcker uppmärksamhet både nationellt och internationellt.

Vid Tel Hai AC arbetar man utifrån tre grundprinciper; akademisk excellens, studentutveckling och samhällsbyggande projekt. Utifrån detta har man utvecklat ”den triangulära utvecklingsplanen” där man sammanför akademiska studier med forskning och industri. Detta för att öka kunskapen, ekonomiskt stötta forskningsbaserade industrier samt att skapa arbetstillfällen i Galiléen.

Tel Hai AC erbjuder även sina studenter en unik möjlighet att involvera sig i olika samhällsstöttande projekt i allt från att hjälpa barn i närområdet med skolarbete till att stötta äldre med goda kostråd.

Församlingen ser Tel Hai AC som ett pionjärarbete och det är något man vill verka för både i Örebro och på andra platser.

-Den pionjäranda som både personal och studenter vid Tel Hai AC lever med är en fantastisk utmaning och inspiration för oss alla. Det är oerhört givande att få vara en del i uppbyggandet av en mycket utsatt region i Israel och se de fantastiska resultat de når med de begränsade medel de har, säger församlingens pastor Per-Åke Eliasson.

För ytterligare information besök gärna Tel Hai ACs hemsida.

TelHaiCollege.jpg