Israelresa2019-topbnr.jpg

KCMEDIAknapp.jpgbanner-podcast150px.jpgUppdragSverige-knapp.jpgVarldenIdag.jpgSTH.jpgKanal10.jpgoppnaScout-knapp.jpg 

 

Församlingen


Välkommen till församlingen Kristet Center som är en expansiv församling i den nordöstra delen av Örebro. Genom vår hemsida vill vi på ett enkelt och översiktligt sätt ge en presentation av vilka vi är och den verksamhet vi lever med.

Kristet Center är en församling som tror på att Guds Ord och Kristi kärlek kan förvandla varje människas liv. Vi tror också att alla människor, unga som gamla, kan växa i tron på Gud – till andlig mognad, för att upptäcka alla rika välsignelser som finns i tron på Jesus Kristus.

Vi vill också hälsa dig varmt välkommen till att besöka oss via webb-tv eller direkt på plats i vår kyrka på Pionjärgatan 1 i Örebro. Våra söndagsgudstjänster börjar alltid klockan 10.00 varje söndag och våra ungdomsmöten klockan 19.00 varje lördag.

Varmt välkomna!

Per-Åke Eliasson
Pastor

Per-Åke

160114-Oppnaforskolan.jpg

Öppna förskolan inne på sitt sjätte år

På torsdagsförmiddagarna är både krypare och gångare välkomna till Öppna förskolan. Med start klockan nio erbjuds ett par härliga timmar med lek, fika, pyssel och sångsamling.

Läs mer
140816-Augfest-1.jpg

Festivalfinal i Kulturarenan

Kulturarenan i Vivalla är en härlig plats där olika kulturer ofta möts. Så även kvällen den 16e augusti när Kristet Center Örebro bjöd in till Augustifestivalens sista inslag; en kväll av musik, drama, dans och berättelser från personer som fått sina liv förvandlade av Jesus.

Läs mer
140812-Augfest-1.jpg

Arbetsgjädje på årets Augustifestival

Årets Augustifestival är i full gång. Hemsidan har besökt festivalen och fått en pratstund med de ansvariga.

Läs mer
140809-Torgmöte-1.jpg

Berättade om Jesus på Stortorget

– När jag gick över det här torget för åtta år sedan var mitt liv på väg åt helt fel håll. Konsekvenserna av hur jag levde blev värre och värre och jag kände att det var för sent för mig.
Orden kommer från Tommy Hagsten under ett torgmöte i centrala Örebro en solig lördag i augusti.

Läs mer
140316-PAE-KCPlay.jpg

Vad är det som händer och vart är vi på väg?

Precis som de senaste söndagarna utgick pastor Per-Åke Eliasson sin predikan den 16 mars i 2 Petrus brev 1:10-11 där det står om att göra sin kallelse och utkorelse fast. Denna söndag talade han utifrån temat ”Vad är det som händer och vart är vi på väg?” och berörde också Ulf Ekmans konvertering till romersk-katolska kyrkan.

Läs mer
140216-Familjehelg.jpg

En helg för hela familjen

Helgen som passerats kan sammanfattas i ett ord: familjen. Lördagens frukostmöte med tema ”Brinnande mammor” och söndagens fartfyllda familjegudstjänst samlade gammal som ung.

Läs mer
131222-Dop.jpg

Tolv stycken döptes

Under hösten har många människor kommit till tro i församlingen och i söndags döptes tolv av dessa. 

Läs mer

Äldre nyheter


2012

2011

2010